MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Hur man inreder ett sovrum

Ditt sovrum ska vara ett utrymme du ser fram emot att återvända till i slutet av en hektisk dag. Om du inte är säker på vad du ska tänka på när du inreder ditt sovutrymme, är jag här för att hjälpa dig. 

Se till att ditt utrymme inte är trångt

Visst, idén med en stor madrass kan verka trevlig och lyxig, men inte om det kommer att få hela ditt sömnutrymme att framstå som litet som ett resultat.  Du kommer att tacka dig själv senare när du har plats för nattduksbord på båda sidor!

Undvik röran

Precis som du inte vill att ditt sovrum ska kännas trångt med möbler, vill du inte att det ska kännas för rörigt med tillbehör och andra tillhörigheter heller. Se till att ditt nattduksbord har en låda i sig, använd sängkjolar och lådor under sängen, välj en högre, större skåp eller byrå för att dra fördel av vertikalt utrymme. Skippa korgen på golvet och skaffa dig en ordentlig låda för dina extra plädar osv. 

Håll färgerna dämpade

Ditt sovrum är förmodligen inte platsen för att experimentera med allt som är neon. För sovrum är det bra att hålla dig till neutrala, lugnande och mer dämpade färger. Introducera vita, krämiga, mjuka blåtoner och andra lugnande nyanser.

Gör utrymmet symmetriskt

Det är inte fel med ett symmetriskt inrett sovrum. Det bidrar till en lugnande känsla genom att hålla saker i balans. Du kan matcha nattduksbord med matchande lampor eller lampetter. Eller om det finns ett fönster på ena sidan av sängen, lägg till en spegel i liknande storlek på andra sidan för att visuellt balansera utseendet.

Lägg till lite extra möbler

Ditt sovrum bör vara hem för mer än bara en säng, byrå och nattduksbord, naturligtvis. Fundera på andra sätt som du planerar att utnyttja utrymmet på och köp inredning därefter. Kanske en bänk eller någon form av sittplats vid fotändan av sängen med en matta under sängen för att jorda utrymmet.Om utrymmet tillåter satsa på en bekväm/mysig läshörna eller ett separat bord för journalföring, fika eller en extra arbetsyta. 

Glöm inte lampor

Du vill ha några belysningsalternativ så att du inte bara behöver lita på din taklampa. Ta en bordslampa för minst ett av dina nattduksbord (eller häng upp några eleganta lampetter) och överväg att placera en annan på byrån. Dessa mindre armaturer kommer väl till pass när du varvar ner med en bok eller ett TV-program innan du slumrar. Dessutom kommer du att tacka dig själv när du inte behöver gå upp ur sängen för att tända eller släcka lamporna – det är skönt att alltid ha minst en lampa inom räckhåll.

Köp en korg

Köp en stor korg och använd den! Det är alldeles för frestande att slänga kläder på en stol eller direkt på golvet, men du vill hålla ordning på ditt sovutrymme, eller hur? Oavsett om du väljer en vävd korg eller tygväska, välj något som kompletterar ditt rums färgschema så att det känns mindre ont i ögonen.

29 Mar 2023