MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Skapa ett trivsamt kontor

Har man en arbetsplats på sitt kontor där man trivs, så fungerar arbetet så mycket bättre. Är det ett tråkigt och oinspirerande kontor kan det däremot kännas som om arbetsdagen aldrig tar slut. Hur kontoret och den dagliga arbetsmiljön ser ut är viktigt. Det finns flera bra sätt att göra det mer trivsamt på ditt kontor, eller på den arbetsplats du har. 

Inred på bra sätt

Att inreda ett kontor, det innebär så mycket mer än att bara ställa dit kontorsmöbler, även om de är nog så viktiga. Det är bra att addera färger och former på olika sätt. Färg gör oss glada, så kanske det är dags att måla om på kontoret eller lägga till en färgglad filt, kudde eller stol.

En annan bra sak att ha på kontoret eller andra arbetsplatser överhuvudtaget, det är blommor och växter. Det finns företagsväxter att hyra in, om man vill att andra ska sköta dem. Växter är en trevlig och livfull inredningsdetalj samt att det ger bättre luft, då de ökar luftfuktigheten.

Det är också viktigt att ha ljus och belysning på olika sätt på kontoret. Se därför till att det finns ett bra ljusinsläpp, gärna via stora fönster. Om det inte finns, så se då till att köpa bra lampor och använd er av olika sorters ljuskällor. 

Sedan, som nämnt, kontorsmöbler är ju även det bra att ha på ett kontor. Satsa på att ha bekväma och framförallt ergonomiska möbler för alla anställda!

24 Nov 2020