MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Inte fel med en bra köksvåg

Ett bra redskap att ha i köket, det är en köksvåg. Särskilt om du ofta bakar och lagar mat. Allra främst är det ju i bakning som det behöver vägas mycket. Men det behövs ju även ibland då man lagar mat. Om du vill jämföra olika vågar, så kan du göra det på bästitest365. Det är ju inte fel att ha koll på vad för vågar det finns!

Hitta rätt köksvåg för dig

Olika köksvågar kan skilja sig en del åt. Så det finns en del saker att tänka på inför köpet av en sådan. Något som kan vara mycket behändigt att vågen har, det är en så kallad tareringsfunktion. Det innebär att du kan nolla vågen, ställa på en bunke, nolla igen, hälla i, och nolla igen. Det gör det lättare att väga upp saker i en och samma bunke direkt!

Du bör se till att välja en våg som tar max antal kilo som passar dig. Det är ofta mellan 2 och 5 kilo de klarar av att väga. Så vet du med dig att du ofta väger lite tyngre saker, välj den som klarar av 5 kg. 

Fundera även på hur noggrann vågen ska vara om det ska vara på exakta grammet. Se även till att välja en som även kan mäta ml och inte bara gram. Det är rätt smidigt.

En annan sak att fundera på är hur stor eller liten din våg ska vara. Sen om den måste ha ett visst utseende eller inte.

27 Jan 2022