MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Sätt den skandinaviska stilen

Begreppet skandinavisk design har funnits länge. Den uppkom redan under Carl Larssons tid, då hans målningar visade upp smarta designlösningar, som inspirerade designers till stilen. Stilen i sig präglas av funktionalitet, estetik och naturnära materialval. Under 1950-talet kom den att växa fram rejält och idag är den minst lika populär. 

Om du vill sätta den skandinaviska stilen, då ska du bland annat se till att ha en lågmäld färgpalett. Det du ska få fram är ett luftigt rum med generösa ljusflöden. Vita eller grå väggar är därför en bra grund att utgå ifrån. Jordnära färger som ljusa nyanser av blått, brunt och grönt passar väl in. Svart fungerar ofta bra som kontrastfärg.

Naturnära materialval

Naturligt är bra och det kan du välja genom att ha läder, sten trä och så vidare. Dessa material ses som en självklar del av den skandinaviska inredningsstilen. Fokus ligger på hållbarhet och kvalitet. Se även till att använda dig av gröna växter för att skapa en fräsch och levande känsla i hemmet och våga att jobba med stora växter.

Sen är det inte fel att även ha vissa detaljer i andra material. Det har bland annat blivit rätt vanligt med mässingdetaljer i denna stil.

Bli inte för minimalistisk

Även om man ska undvika en massa prylar i denna stil, så undvik ett alltför minimalistiskt hem. Det kan du göra genom att lägga fokus på detaljer. Var inte rädd för att blanda nytt med gammalt!

1 Feb 2022