MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Vanliga misstag att undvika vid tapetsering

Att tapetsera, det är oftast inte så svårt, utan rätt lätt att lära sig. Dock finns det en del att tänka på samt det finns en del misstag, att undvika. Om du är osäker på att tapetsera på egen hand, så går det så klart att få hjälp med din tapetsering i Gävle. Det som är svårast inom tapetsering, det är när det är mönsterpassning samt vid svåra hörn. 

Ett misstag många gör, det är att felberäkna antalet rullar. Det krävs ofta lite mer tapet om det är mönsterpassning. Det bästa du kan göra är att mäta höjd och bredd på väggarna, så kan du få hjälp med hur många du behöver, där du köper dem.

Fler misstag som är vanliga

Ett annat misstag är att ta reda på tapetens opacitet. Om tapeten har dålig opacitet och bakgrunden är mörk bör man grundmåla innan den sätts upp. Ett annat misstag många gör, är att missa förarbetet, eller att slarva med det. Förberedelserna påverkar slutresultatet, en hel del!

Sedan är det många som inte har alla verktyg eller rätt verktyg hemma. Det är bra att vara redo med att ha allt hemma då du ska tapetsera. Det som kan vara bra att ha är sax, skärare med rakblad, roller för tapetlimmet, tråg att hälla limmet i, en pensel för limmet i hörnen, en tapetlinjal för att skära tapeten mot listerna och en tapetskrapa eller borste. 

Slarva inte heller med att sätta upp tapeten. Om den hamnar snett, vrid inte, utan lossa hela våden och sätt om.

9 Sep 2020