MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Gör det lite svårare för inbrottstjuven

Sommar, sol och värme är helt underbart. Men det är också högsäsong för inbrottstjuvar. Många är bortresta och ditt hem kan bli rena smörgåsbordet för de kriminella. För att skydda ditt hem, och dina ägodelar kan du aktivt förebygga inbrott och här delar vi med oss av några tips som rekommenderas av både polisen och av tidigare yrkeskriminella. 

  • Sätt upp en övervakningskamera. Det är avskräckande, och dessutom får du bildbevis på vad som händer och sker kring ditt hem när du inte är där. De är oftast enkla att montera, men tänk på att sätta dem så att man inte kan nå dem på ett enkelt sätt. 
  • Använd timer på belysning. Och ställ dem på lite udda tider utöver de vanliga "vakentiderna". En lampa som tänds indikerar att någon är hemma och tjuvar föredrar tomma hem. 
  • Montera upp ett inbrottslarm. Du kan köpa billiga larm hos Prylstaden som du enkelt monterar på egen hand. Ett högt ljud skrämmer iväg tjuven, och gör att grannar blir uppmärksamma på att det händer något. 

Ett knep som många tjuvar har börja använda är att lägga något på din trappa eller altanen. Det kan vara mynt, det kan vara en hink eller till och med en stor sten. Saker som alla normala människor antingen plockar upp eller tar bort. Be era grannar ha koll åt er, och se till att de flyttar bort prylar som ligger. Glöm inte heller att be någon ta in posten, för en överfull brevlåda är ett inbjudningskort till en tjuv. 

8 Jul 2019