MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Nya persienninnovationer

Många gillar inte de persienner som vi har sett standardutförande i grå plast. Ändå ser vi behov av solskydd av olika slag. Beroende på ditt hus och vilka ljusinsläpp ditt hem har, behöver du kunna skydda hemmet mot för starkt solsken. Många blandar ihop ljusinsläpp med solskydd, vilket egentligen är fel. Man kan ha stort ljusinsläpp och välbehövligt solskydd. Framför allt finns det fina innovativa lösningar för att kunna släppa in ljuset utan att tumma på solskyddet. Här kommer några Solskyddstips.

1. Plisséienner Plisséienner är persienner som har separata lameller i tyg som är vikta i zick-zack. De kan monteras antingen nertill eller upptill på fönsterkarmen. Man kan till och med ha två persienner som möts mitt på fönstret.

2. Persienner nertill Man kan ha persienner som monteras nedtill om man bara vill ha insynsskydd utan solskydd. Man kan även ha vertikala persienner, på tvären.

3. Perforerade lameller Man kan ha perforerade persienner. Här vill man ha insynsskydd, och det är inte lika mycket solskydd. Man kan ha spännande perforeringar som gör fina mönster inne i rummet.

4. Digitala tryck Minns ni rummen med tapeter som föreställde en söderhavs ö? De var populära på 1970-talet. Det verkar som att alla trender kommer tillbaka, även denna. Och nu kan man få digitalt tryck på sina persienner och ge fönstren med valfri vy. Har man grannen närmast fönstren, kanske man hellre vill se en grekisk övärld.

30 Sep 2017