MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Så ofta behöver du städa kontoret

Hur ofta tar du ett tag med trasan hemma vid diskbänken eller på bordet? Och hur ofta gör du samma sak på jobbet och då på sitt eget skrivbord? Jag misstänker att det kommer att bli två ganska olika nummer om man jämför. Ett kontor behöver städas lite oftare än många tror och genom att läsa artiklar om kontorsstädning kan du få bra tips på hur du ska tänka, eller var du ska vända dig för att få hjälp med städningen. 

En gång om dagen

Är en måttstock man kan hålla i huvudet när det gäller städning av kontoret. Då snackar jag inte om storstädning utan enkla saker du kan göra på egen hand. Torka av skrivbordet, vänd på tangentbordet så små smulor ramlar ur och se till att det inte ligger skräp kvar när du går hem för dagen. Du vet då att du får ett rent kontor på morgonen och städpersonalen slipper plocka upp ditt skräp som borde ligga i papperskorgen. 

Vem ska göra rent datorn?

Anlitar ni ett städföretag så brukar det inte vara så populärt om de torkar tangentbord och mus medan datorerna är påslagna. Saker som inte är sparade kan gå förlorade. Många företag väljer därför att låta personalen sköta städning av datorer på egen hand. Tänk då på detta:

  • Använd rengöringsdukar för skärmen som är avsedda för ändamålet.
  • Om du använder tryckluft för att rengöra tangentbord - blås inte för hårt!
  • Damm som samlas inuti datorer kan fatta eld! 
  • Har du en mus med en kula, öppna då och ta bort hår och damm. 

Öppna inte din dator

Om du misstänker att din dator måste städas på insidan är det viktigt att du vänder dig till IT-avdelningen. Att skruva isär en dator kanske inte är så svårt men på jobbet så handlar det om försäkringar också. Du är inte skyddad om du öppnar din dator och om du skulle få en elstöt och bli skadad så kan du bli utan ersättning. IT-avdelningen kan städa ur din dator från damm och smuts på kort tid så låt dem göra det jobbet. 

24 Jul 2020