MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Så planerar du din renovering

Har du tänkt renovera på egen hand? Har du gjort det några gånger är denna blogg ganska överflödig. Eller så tänker vi på något som du har bortsett från. Du kanske inte har gjort saker och ting i rätt ordning? Då är denna blogg verkligen för dig. Innan du skrider till verket är det bra att göra en kalkyl. Vad kommer det att kosta. Dubbla samtliga kostnader, det är en bra regel, eftersom det mesta blir dyrare än vad du tänkt dig, och det är inte roligt med ett avstannat renoveringsprojekt för att du inte har råd att fortsätta. Då är det bättre att vänta en månad och spara pengarna så att du har råd att fullfölja renoveringen. Det blir inte roligt att tvingas använda ett halvt kök i flera månader. Då är det bättre att senarelägga renoveringen tills du har råd att göra allt på en gång.

Så ska du tänka då du renoverar

Vi leker med tanken att det är köket som du ska renovera. Du kan använda plan även om det är något annat rum du ska renovera. Tipsen kommer en blogg för hemmabyggaren.

  • Ut med det gamla. Innan det nya köket kan komma på plats måste du slänga det gamla. Det här inte bara att riva – i synenrhet inte om du bor i lägenhet – och slänga.
  • In med det nya: hur ser det ut med leveransen? Kan du lita på att köket kommer på utsatt datum och om inte – hur löser du det då?
  • undersök först så alla delar finns med. Ta först fram delar och undersök dessa så gott det går. Sätt sedan igång.
  • Färdig? Inte riktigt. Vad återstår då? Jo, städning och rengöring. I synnerhet gäller detta obehaget med byggdamm som har en förmåga att sprida sig runt ehla bostaden i samband med en renovering.
  • 30 Sep 2017