MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Så ska vardagsrummet se ut

Det här med inredning är ju som den enskilda smaken, inget är rätt eller fel. Så förstå rubriken utifrån det. Det finns ju inga regler, egentligen, utan se denna text och bild mer som en inspiration till hur du kan göra om ditt vardagsrum, om du nu vill det och har tröttnat på det. Ibland kan man få en puff i rätt riktning och få underbara idéer på hur man själv vill ha det hemma. Här kommer några trender i höstens inredning hämtad från en inredningsblogg.

Mer färger i år

Det skandinaviska vita, gråa och dova färgerna börjar nu ge vika för mer färger. Brunt är en stor färg som kommer under hösten 2017. Och då är det inte den mörka 1970-tals bruna färgen som gäller. Däremot kommer brunt i många olika, härliga färger, som sand, säckvävs-brunt, lerbrunt, terracotta-brunt, brunt i capuccino-färg eller kaffe latte. Det är bruna och grå-gröna färger som går i naturliga färger. Inredningen är mycket inspirerad av naturen. Nu tar vi in de stora, gröna växterna. De får klättra längs väggarna inomhus, och här odlar vi till och med ätbara växter längs väggarna. Och varför inte? Växter ger ett levande intryck samtidigt som vi får i oss fräsch luft.

Rosa populärt även i inredning

Rosa har ju varit en ganska så dominant färg i modet nu i flera år. Nu ser vi rosa ta sig in i våra vardagsrum också. Mattor med lång lugg är också en tydlig trend, och kombinerar du en rosa matta med lång lugg har du en bra uppdatering av trenderna i inredning. Andra textilier som nu är populära är sammetsgardiner. Så varför inte matcha din rosa matta med rosa gardiner? Här har vi också rosa i mer naturliga färger. Rosa är långt ifrån enbart skärt, det kan vara gammaldags rosa, antik rosa, och rosa i dova färger.

14 Sep 2017