MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Så städar du stora ytor

Att städa, kan det vara svårt? Är det inte bara att ta en trasa och torka av här och där? Nja, inte om du frågar ett proffs på städning. Vet man hur man ska städa går det hela snabbare. Man kan faktiskt effektivisera städningen, om man vill. Och det hela börjar med tanken, du behöver planera din städning. Därför kommer här några tips på hur du kan städa effektivt. Här kommer fem tips på hur du kan effektivisera städningen nästa gång det är dags för ett rent hem:

Fem sätt som effektiviserar städningen

1. När du kommer in i ett rum som ska du tänka det i rutmönster och zoner. OM du ser rummet i ett rutmönster och börjar arbeta metodiskt utifrån det, behöver du inte gå fram och tillbaka och flytta möbler hot och dit. Börjar också alltid städningen uppifrån och ner. Till sist tar du och dammsuger golvet och våttorkar det. Prova städa på detta sätt och du kommer att se att det går snabbare.

2. Gå rum för rum. På samma sätt som du tänker dig de enskilda rummen i rutor och i zoner kan du tänka dig hela ditt hem i rum för rum och gå metodiskt till väga och går igenom huset från vänster till höger, eller tvärtom, eller uppifrån och ner - om du har flera våningar på ditt hus.

3. Förbered dig och lägg ut rätt rengöriogsmedel innan du börjar, ställ rätt rengöringsmedel i toaletten, såpan vid skurhinken och fönstertvätten vis fönstren och så vidare.

4. Ställ upp stolar, som man gör i skolan vid skoldagens slut. Då kommer det att gå otroligt snabbt att torka av ytorna.

5. Inför bra förvaringar för dina saker. Du kommer att spara tid och irritation om du organiserar i dina garderober, skåp, byråer och skrubbar.

6. Ha alla dina saker som du behöver för att dammtorka och trasor, svampar och annat i en och samma bunke så har du sakerna samlade på samma plats och slipper gå och leta det du behöver när du går från rum till rum.

Lycka till med ett effektivt städande!

16 Sep 2017