MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Sälj bort tråkigheter

Har du eget företag? Då brukar det vara en tråkig del i det att kräva in betalningar. Framför allt om den du ska fakturera, samtidigt är den du ska samarbeta med och som ger dig fler uppdrag. Då vill du ju hålla dig på god fot med den uppdragsgivaren. Varför inte sälja bort den tråkiga delen i företagandet? Då slipper du kräva in betalningarna. Ibland kan det nämligen vara så att uppdragsgivaren glömmer bort att betala, eller kanske låter bli att betala. Då kan du behöva någon som driver in och är lite tuff mot den som ska betala. Sälj dina fakturor!

Säljer du dina fakturor förbättrar du likviditeten

Det är en välkänd bromskloss för företagare om ett kapital fastnar i kundfordringar eftersom man kan ta betalt först efter att man levererat sin tjänst eller produkt. Det är ett välkänt problem med kunder som inte betalar i tid, eller inte alls. Om du säljer dina fakturor får du på en gång pengar in i företaget. Du slipper vänta på betalningen. På det sättet uppstår ingen period av väntan utan pengar, istället kan du växla upp din verksamhet och marknadsföra det, eller vad du behöver göra.

Vilka är Invoice Finance?

Företaget som köper dina fakturor heter Invoice Finance och strtade 2004. Till en början var affärsidén endast att ge ut korta krediter till företag med fakturor som säkerhet. Den affärsidén har sedan dess utvecklats till att också omfatta inkassohantering. Det har varit så lönsamt att de i dag omsätter närmare en halv miljard kronor och har en stark finansiell ställning. Johan Lindberg, som är nuvarande VD, startade sin karriär på Invoice Finance för fyra år sedan som verksamhetschef. Under 2013 tog han initiativet till att starta Billmate AB som genom sin tjänst erbjuder betallösningar för e-handel. Idag är han VD för båda bolagen och Björn Bergentoft har intagit rollen som ordförande i styrelsen. Företaget finns fortfarande i Malmö som sträcker sig över hela Sverige. I takt med att företaget expanderat har både den finansiella styrkan och personalstyrkan ökat från tre till tio engagerade medarbetare.

21 Sep 2017