MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Tips för att lyckas med att sluta röka

Sluta röka, det kan vara svårt, men inte omöjligt! Det är inte bra för dig själv eller din omgivning och röker du inne förstör du både möbler och väggar. Så varför inte läsa våra tips och råd och sedan ge det ett försök?

Först är det bra att bestämma ett datum när du ska sluta röka, till exempel om två veckor. Fram tills dess, se till att skriva ner varje gång du röker samt svaret på dessa frågor:

Vad är klockan?
Vad gör du?
Hur viktig känns cigaretten?
Hur känner du när du röker? Är du till exempel glad, ledsen eller stressad?

När du ska sluta röka sen, är det bra att undvika vissa platser eller saker. Det som du förknippar med rökning, så som kaffe eller ett visst ställe ute. 

Bestäm vad du ska göra när du blir röksugen. Några förslag:

Ät en frukt.
Ta ett tuggummi.
Drick ett glas vatten.
Borsta tänderna.
Gör något i mobilen

Det finns hjälpmedel att tillgå

Det finns idag flera olika hjälpmedel när man vill sluta röka. Du kan till exempel testa en e cigg med e juice. Du hittar båda sakerna på https://www.eqcigs.se/. Det finns även tuggummin eller plåster med nikotin man kan testa. Dessa finns på apoteket och på matbutiker. 

Det finns även de som lyckas sluta röka med hjälp av hyponos eller akupunktur. Sedan finns det även ett läkemedel som läkare kan skriva ut, som gör det nästan omöjligt att röka utan att må dåligt, men det är kanske en sista utväg!

13 May 2019