MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Tips när du måste flytta

Hösten är en tid då många flyttar. Det är nya studenter som ska börja på nya högskolor och universitet. Det är familjer som blir större, eller mindre då de unga flyttar hemifrån. Det är pensionärer som ska flytta till bättre boenden, det är mycket inom flyttbranschen, helt enkelt. Då kommer här några hör några tips inför flytten:

Boka bil i tid

Eftersom det är så många som ska flytta, är det lika bra att boka flyttbilen i tid. Framför allt är det så gott som alla som vill flytta i slutet av månaden, eftersom man får boendet i början av månaden. Desto större anledning att vara snabb på att boka bilen i tid. Tänk också i kvadratmeter för att boka rätt storlek på flyttbilen.

Utse någon som packar flyttbilen

Om det är många som hjälps åt under flytten kan det vara bra att utse någon som bestämmer hur flyttbilen ska packas. Det blir bäst om det är någon som är van att fylla på bilar och packa in så att det inte blir obalans i bilen. Möblerna ska heller inte skadas under transporten, så lägg med några filtar som du inte är så rädd om, och madrasser.

Ta bort alla lösa delarna på möblerna

Kom ihåg att ta isär möblerna så mycket det bara går. De är oftast skrymmande och blir mycket mindre då de tas isär. De blir också lättare att frakta och bär om de är isär så mycket det bara går. Ta in sängar till exempel, är bökigt när de är hela, likaså soffor. Allt som går att ta isär bör tas isär.

Se till så möblerna inte blir smutsiga

Vissa möbler kan vara god idé att lägga över plast som du är extra noga med. Vissa soffor kan behöva skyddas, lägg på plast och gamla filtar som du vill skydda från smuts.

Packa in kartongerna i rätt rum

Märk kartongerna som ska in i olika rum. Du kan enkelt märka dem i olika färger eller bara skriva "kök", "vardagsrum" och så vidare. Gör du så, slipper du flytta runt tunga kartonger senare och det är lättare för dig att packa upp och hitta de saker du behöver innan allt är uppackat.

9 Sep 2017