MazeInt.

Skandinavisk design förändrar världen

Tips på bra stenskiva

Stenskivor i köket är väldigt populärt. Inte bara för att det är snyggt utan också för användbarheten och lång hållbarhet. Det är också en härlig tanke att något som har funnits i så många år används i ett levande kök. Stenskiva är också väldigt vattenavvisande och det är inte särskilt lätt att slita ut det eller göra hack i det, som med en träskiva, som är väldigt känslig för vatten och knivavtryck. Så nu när vi har konstaterat att stenskivor är så bra, tänkte vi här gå igenom olika material som du kan köpa stenskivor i. Tipsen kommer från bloggen byggstenungsund.se:

Marmorskivor

Marmor är kalksten som har utsatts för ett högt tryck och temperatur, vilket har gjort att stenens kemiska sammansättning och kristallstruktur har förändrats. Eftersom marmor är kalksten, som är vit, är den mesta marmorstenen vit, men kan ha andra färger också, mest beroende på miljöförstöring. Marmor är kanske den äldsta sten som vi har använt för sitt utseende.

Granit

Granit är vår vanligaste stensort på jorden. Det är en magmatisk djupbergsart som har bildats när jordens magma kyldes ned, Granit kan vara grovkornig och kan variera från svartgrå, till rosa. Graniten är väldigt hård och står emot stötar, tryck och deformering. Den är svår att repa, tål hög värme och stöter bort vatten.

Kompositsten

Kompositsten är en blandning av olika krossade bergarter, kan innehålla marmor, kalksten och granit.den är oföränderlig och har en enhetlig färg, den är både stark och är vattenavvisande. den består till 90 procent av sten, resten är lim, färg och andra tillsatser.

9 Sep 2017